Dit artikel is nummer 7 van 7 artikelen over Outplacement - onderwerpen

Binnen één week na het kennismakingsgesprek krijg je het plan van aanpak oftewel de offerte. Het voorstel met daarin alle feitelijke onderdelen en afspraken die nodig zijn om het van werk naar werk traject tot het gewenste resultaat te brengen.

Je werkt toe naar de basisdoelen om klaar te zijn voor de arbeidsmarkt. Dat betekent:

  1. weten waarop je wilt gaan solliciteren
  2. een onderscheidende cv en brief schrijven
  3. een linkedInprofiel hebben die helder en duidelijk is
  4. weten hoe je mondeling/fysiek te presenteren
  5. arbeidsmarktanalyse
  6. weten hoe je moet netwerken en hoe je deze effectief kan inzetten en onderhouden

planJe moet de offerte zo lezen dat alles wat je nodig hebt tijdens jouw outplacement proces is opgenomen in het traject en is inbegrepen in de prijs. Dan hebben we het over voorbereidingstijd, testgebruik, intervisie, verslaglegging, raadpleging derden, reistijd, reiskosten, etc.

In elk gesprek staat eerst de vraag centraal hoe het met je is. We nemen de tijd die nodig is om je de gelegenheid te geven de achterliggende periode goed af te sluiten, te verwerken en er je aandachtspunten uit te halen, zodat je weer optimaal verder kan.

De verschillende fases (zie boven) geven een bepaalde volgorde aan het outplacement proces. Die volgorde is in principe leidend, tenzij er andere zaken voor gaan. Belangrijk hierin is: aan wat jij al weet hoeven we minder aandacht aan te besteden. Waar je kennis nog niet helemaal up-to-date is, of waar je je nog zekerder in wilt voelen, dat krijgt de aandacht.

Heb je ook een wens om te werken aan een bewustwording van hoe je kiest, hoe je werkt, je grenzen bewaakt of wil je bewust met je gezondheid om gaan, dan kunnen we afspreken ook mindfulnesstechnieken in te zetten. De vorm waarin en het aantal sessies spreek je af met Jan-Paul Buijk, deze sessies worden dan ondergebracht in het aantal afgesproken sessies.

We vinden het belangrijk je op maat te helpen, vandaar dat we niet spreken over een x-maanden-traject, maar altijd over een aantal sessies. Die worden tijdens het outplacementtraject in overleg ingezet en zo kan je ze optimaal gebruiken. Je hebt altijd recht op coaching in je proeftijd. Je mag na het traject altijd terugvallen op advies als er onverwacht calamiteiten zich voordoen en je niet goed weet wat te doen of wat wijs is.Loopbaanadvies

Andere artikelen uit deze serie:<< VI – Financieel/juridisch, WW-uitkering en UWV