Over ons

Van Hoek & Partners  – bestaat uit een team van goed opgeleide, enthousiaste loopbaanexperts met een grote ervaring in het helpen naar zinvol ander werk waar je blij van wordt. Onze adviseurs hebben door de loop van de jaren een groot inzicht verkregen in wát er cruciaal is om het loopbaanpad zinvol en met plezier te kunnen volgen.

Wij begeleiden mensen die willen groeien in hun ontwikkeling, zowel professioneel als persoonlijk. Carrière én levensloop dus. Het woord Carrière is voor ons een breed begrip en wij bedoelen daarmee je loopbaan in de breedte (specialistische generalist) of in de hoogte (in de lijn) met alle nuances daar tussenin. Het woord Levensloop is voor ons een begrip wat wijst naar de periode in het leven waarin je nu staat en waartoe je huidige keuzes zich gaan verhouden.

Wat is de stijl van onze aanpak?

Onze aanpak is zowel pragmatisch, oplossingsgericht als ook psychologisch en mentaal. Zingeving en levensbeschouwing zijn altijd onderwerp van gesprek en krijgen de aandacht die je wilt. De gesprekken zijn op vanzelfsprekend op jou gericht en to the point, altijd denkend in mogelijkheden. We houden je graag spiegels voor, die vertellen je wat je vaak al wist. We komen snel tot de kern en luisteren elke keer weer graag.

Van Hoek & Partners werkt voor medewerkers, managers, directeuren en ondernemers. Wij helpen je graag en ondersteunen je in je wens tot groei. Samen met ons zet je de juiste stap op het juiste moment. Of het nu gaat om outplacement, loopbaanadvies, businesscoaching of een tweede spoortraject. We kijken hoe je er nu voorstaat en bepalen van daar uit samen met jou de stappen die nodig zijn.

Kijk eens naar onze aanbod en neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Wij zijn Van Hoek & Partners

Berthie van Hoek
Berthie van Hoek
Berthie is de spil van Van Hoek & Partners en beschikt over een ruime ervaring op het gebied van carrièreontwikkeling. Al jaren ook als ondernemer. Kerncompetenties: inspireren, empoweren en competentieontwikkeling in het algemeen.

“Het ondersteunen van de ontwikkeling van mensen in de door hen gewenste richting is mooi en bijzonder. Elk traject is weer anders en altijd boeiend. Mijn aanpak kenmerkt zich door no-nonsense: pragmatisch, direct, warm en – als het nodig is – confronterend. Ik ben geschoold bij de Academie voor Mens en Arbeid en heb me gericht op psychologie en management & organisatie.”

Jan-Paul Buijk
Jan-Paul Buijk
Jan-Paul is mede vennoot, enthousiast ervaren loopbaanspecialist gericht op vitaliteit en oprichter en eigenaar van Ventro (www.ventro.nl). Heeft intussen jarenlange ervaring opgedaan als trainer, outplacementbegeleider en coach.

  • Vanaf 1989 werkzaam als adviseur, trainer en bewegings- en levenscoach.
  • Opgeleid tot aandachttrainer aan het Instituut voor Mindfulness.
  • Langdurige ervaring met (inzicht)meditatie.
  • Veel Outplacementervaring

“Mijn persoonlijke drijfveer bij het trainen van mensen is om hen het roer van hun eigen schip steviger in handen te geven. De golven van het werk en het leven zullen even hoog zijn als voorheen, maar met de juiste koers kunnen ze beter bevaren worden. Mindfulness heeft me handvatten gegeven om de gebeurtenissen in mijn werk en leven, de prettige én de onprettige, met bewuste aandacht tegemoet te treden. Met vallen en opstaan, want alleen als je valt, kun je leren.”

Jan-Paul neemt dit mee in zijn wijze van begeleiden en coachen. Op een pragmatische en direct toepasbare manier. Hij heeft een groot netwerk in diverse branches CRKBO_Docenten heeft menig persoon geholpen aan de juiste contacten voor een nieuwe baan.

Indien u particulier bent kunt u een training gegeven door Jan-Paul,  Btw-vrij betalen. Ook instellingen/bedrijven komen hier voor in aanmerking. Vraag naar de voorwaarden.

Madelon Hofsteenge
Madelon Hofsteenge
Madelon is onze creatieve enthousiaste, doordachte freelancer en een veelzijdige professional. Zij is gericht op mensen door goed te luisteren en weet te adviseren indien nodig. Madelon heeft onder andere een HBO-ondergrond in de mensgerichte kant (P&A). Van daaruit wil zij graag met haar talenten verder om mensen te ontwikkelen, begeleiden of coachen.

Daarnaast is haar talent goed te kunnen communiceren. Ze weet als geen ander rake teksten te schrijven en voor een goede content te zorgen. Eigentijds en prettig leesbaar. De Carrère Post neemt ze voor haar rekening qua inhoud en stijl. Vanuit haar eigen point of view qua professional en tijdsbeeld.
Social media, webteksten schrijven, daarin ligt haar kracht.

Zij is gespecialiseerd in mensen met diverse culturele achtergronden die vragen hebben op het gebied van het leven in Nederland, de taal, cultuur, leefwijzen, vitaliteit, mobiliteit, etc.

Judith van Leeuwen
Judith van Leeuwen
Judith is medeoprichter, nu bevlogen freelancer, loopbaancoach, trainer en zelfstandig ondernemer. Daarnaast ook docent Nederlands en werkzaam bij NTR, radio 4, ook een grote passie. Haar interesse voor mensen motiveert en inspireert om de verschillende drijfveren van mensen te ontdekken.

Het is mooi elkaar daarin te kunnen herkennen en op een creatieve en zinvolle manier kunnen uitdagen. Plezier in werk staat bij ons voorop, zowel voor onszelf als voor onze deelnemers! Werkervaring ligt met name in de ICT en het onderwijs. Na een studie Nederlands begonnen met de opleiding Loopbaanadvisering. “Het bewapenen en ontwapenen van mensen is een van de vele boeiende facetten van ons vak.”

“Als zelfstandig ondernemer houd ik mij, naast de begeleiding, ook heel actief bezig met netwerken. Ons netwerk is zowel voor ons als voor onze klanten heel belangrijk. In mijn vrije tijd ben ik al een aantal jaren met veel plezier actief als redacteur bij NTR en heb ik door tal van functies ook bestuurlijke ervaring opgedaan.”

Gerdien Steendam
Gerdien Steendam
Gerdien is een rasechte re-integratiespecialist. Heeft intussen jarenlange ervaring als HRM-adviseur in zorg- en onderwijs. Naast haar Hbo-opleiding Personeel en Arbeid heeft ze meerdere post-hbo opleidingstrajecten afgerond bij Phoenix in Utrecht. Deze opleidingen waren met name gericht op coaching in de breedste zin van het woord. Gerdien heeft ervaring in alle aspecten van het werkveld, met een speciale interesse voor ziektebegeleiding en re-integratie. Ze heeft gedegen kennis van de Wet Verbetering Poortwachter en overige relevante wet- en regelgeving rondom sociale zekerheid en arbeidsrecht.

Gerdien is een frisse, betrokken vrouw, en kan in een-op een gesprekken snel tot de kern komen. Waar nodig is ze helder en kiest voor confrontatie, maar doet dit altijd op een empathische manier. Dat laatste blijkt o.a. uit het feit dat ze met betrokkenen steeds on speaking terms blijft. Gerdien is gedreven in het bereiken van de gestelde doelen met behoud van de relatie.

Karin Kranendonk
Karin Kranendonk
Karin Kranendonk is een echte vakvrouw op het gebied van mens en werk. Ze gaat heel doelmatig om met het begeleiden van mensen naar hun nieuwe baan. Haar aanpak is pragmatisch, invoelend, betrokken en ondernemend. Het enthousiasmeren en motiveren van mensen is de meest kenmerkende manier om te helpen de bestemming te vinden in een andere baan. Haar oprechte interesse in mensen en de vaardigheid om te verbinden en te netwerken zijn van grote toegevoegde waarde.

Vanuit haar werkervaring bij onder andere de Wezo, gemeente Zwolle en de arbeidsbemiddelingsbureau’s heeft ze een groot netwerk van relevantie werkgevers opgebouwd. Werkgevers in zowel de profit als de non-profit sector.

Haar communicatie is direct en duidelijk, ze is goed in feedback geven en komt snel tot de kern. Karin heeft Arbeids- en Organisatiepsychologie gestudeerd en een opleiding tot loopbaancoach gevolgd.

Marijne Bos
Marijne Bos
Soms word je zo in beslag genomen door alles om je heen, dat je vergeet wie jij bent. Stap samen met Marijne uit de ‘waan van de dag’ en vind antwoord op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil nou echt?

Marijne is open, integer, leergierig en onderzoekend. Samen ontdekken wat jouw kwaliteiten en drijfveren zijn, vindt ze een fascinerend proces. Marijne luistert tussen de regels door en krijgt boven tafel wat niet altijd zichtbaar of bekend is voor de ander.

Marijne heeft naast de opleiding Personeelsmanagement psychologie en coaching verder geleerd op het gebied van gedragsbegeleiding en beïnvloeding.