Voor 3 mensen een blij bericht deze week dankzij een nieuwe baan

Goed om dit weer eens te melden: ondanks al de moeiten op Corona-gebied is het vinden van een nieuwe baan goed te doen. Twee mensen in een outplacement traject vonden een passende nieuwe baan waar ze blij van werken en één persoon vanuit een re-integratietraject tweede spoor.  Eén van de drie (vrouw, dertiger) is bij het UWV terecht gekomen na een carrière in de commerciële sector. Na een pittige sollicitatieprocedure van 4 rondes en een assessment is ze tevreden tot een arbeidsovereenkomst gekomen. Maatwerk voor haar en ze is er erg blij mee!

Het UWV is als werkgever zeker het overwegen waard, ze nemen mensen vooral aan vanuit een uitkeringspositie wat ik een mooi streven vind. Je kan binnen het UWV goed je weg vinden want er zijn veel doorstroommogelijkheden. De verwachting is dat er in dit najaar als de NOW-gelden gaan stoppen er weer nieuwe vacatures bij komen. Hou die vooral even in de gaten.

De andere persoon (man, 50-er) is in de financiele sector terecht gekomen. Niet zijn droombaan, maar een goede start om van daaruit verder te ontwikkelen richting de baan die hij écht zou willen. Een horizontale overstap. Zodra hij daar aan de slag is wil hij zich verder ontwikkelen richting  een andere werkomgeving. Wat mij betreft is dit een goede manier om eerst weer aan de slag te komen en op de arbeidsmarkt weer meters te maken. Dan heb je de ruimte om je zelfvertrouwen en je netwerk verder op te bouwen en daarna actief die kant op (net)werken in de branche waar je bloed écht sneller van gaat stromen. Een twee-staps-plan.

Nieuwe baan vanuit het tweede spoor

De derde kandidaat (man, 20-er) is vanuit het tweede spoor op een mooie plek terecht gekomen buiten de zorg waarin hij werkzaam was. Hij is nog niet geheel hersteld, maar weet dat hij in een andere werkomgeving (ict-techniek) snel zal herstellen. Hoe precies is nu niet aan de orde. Omdat het nog niet zeker is of dat ook gaat lukken kan hij in eerste instantie in de proeftijd nog zijn oude contract behouden en op detacheringsbasis beginnen. Als blijkt ná de proeftijd bij zijn nieuwe werkgever er een wederzijds positief gevoel is ontstaan, kan hij zijn oude contract ontbinden.  Na een herstelmelding natuurlijk en nadat ook de bedrijfsarts zich hier in kan vinden. Hoe mooi is dat!

Zo zie je maar weer, het vinden van een nieuwe baan is altijd een proces dat we samen aan gaan en waarin de aanhouder wint! Bij ons blijf je in begeleiding totdat je een nieuwe werkomgeving hebt gevonden.

Zit jij ook aan ander werk te denken?

Zit je in een proces dat je ander werk moet vinden of wilt vinden? Denk bij een Vaststelling Overeenkomst (VSO) altijd wanneer outplacement aan de orde is aan deze zaken of bel ons even om te overleggen of wij je kunnen helpen met jouw vraag.