Re-integratie bij ziekte

Je wilt het niet, maar het kan gebeuren: je dreigt langdurig ziek te worden. Dat kan door een arbeidsconflict dat je niet op kunt lossen, een burn-out of een ziekte die maakt dat ‘alles anders wordt’.

Als zo’n situatie zich voordoet, komen wij graag in actie. In eerste instantie helpen we je in gesprekken door objectief te kijken hoe het met je is en wat je nodig hebt. Het kan erg prettig zijn dit niet met een belanghebbende vanuit de organisatie te doen, maar met een neutraal deskundig persoon die er voor jou is. Deze gesprekken hebben als doel te onderzoeken of je weer in de organisatie kan re-integreren op je oude werkplek, of dat er elders in de organisatie nog een goed passende plaats is (het zg. eerste spoor). Natuurlijk gaan deze gesprekken in samenwerking met je leidinggevende, iemand van HR en de Bedrijfsarts.

Als blijkt dat je niet terug kan keren in je oude functie of elders in de organisatie, komt de volgende stap aan de orde. Zie ook wat het UWV hierover zegt. Een tweede spoortraject bij Van Hoek & Partners kent een aantal stappen. Daarbij zijn zowel de werkgever als de werknemer betrokken.  Daarbij zijn heldere communicatie en het bouwen aan een gezamenlijke visie onze uitgangspunten voor een geslaagd traject.

Berthie heeft mij begeleid in een verwarrende en gecompliceerde fase van mijn leven. Terwijl we concrete gebeurtenissen van de voorgaande week bespraken, werden achterliggende thema’s helder. Zij was voor mij als een glazenwasser die de ramen lapt en mijn blik op mezelf en de wereld weer helder maakt.
Mieke van der Stege, Leescoach FRION

Wij werken niet alleen aan een (snel) herstel, maar zoeken samen met jou waar je kracht en je hart ligt. Daarbij proberen we altijd of een terugkeer naar je huidige werkgever mogelijk is. Maar we zijn ook realistisch: soms kan dat niet. Dan helpen wij je actief bij het vinden van een nieuwe baan buiten de organisatie, gericht op jouw mogelijkheden. De wijze waarop lijkt dan sterk op het outplacementtraject. Verschil is dat er veel meer aandacht zal zijn voor (blijvend en duurzaam) herstel, voor je draagkracht (wat je kan dragen qua taken) en draaglast (wat je moet dragen qua arbeidscontract) om ook de volgende stap naar een andere baan goed te kunnen maken.

Om dit te bereiken gebruiken we vooral de gesprekken, we zoeken naar je mogelijkheden en kijken waar deze het beste toe te passen. Mocht je nog veel last hebben van stress, pijnklachten, moeite hebben met grenzen stellen, of wat dan ook je herstel belemmert, dan kunnen we daar op verschillende manieren aan werken. Hoe? Dat spreken we met jou af. Wij hebben de expertise hiervoor of weten naar wie we je door kunnen sturen. Alles in overleg natuurlijk.

Wil je meer weten over tweede spoortrajecten?

Voor meer informatie gebruik het contactformulier of vraag een:

Van Hoek en Partners helpt je graag. Wij ondersteunen je in je wens tot groei. Samen met ons zet je de juiste stap op het juiste moment. Of het nu gaat om outplacement, loopbaanadvies, coaching of een tweede spoortraject. Wij kijken naar hoe je er nu voorstaat en bepalen vandaar uit samen met jou de stappen die nodig zijn.