In de aanloop naar de kerstdagen, de laatste dagen van 2023 werken nog veel mensen. Nog even zaken afronden, cijfers compleet maken, nakijken wat er nog moet, nog een viering, een borrel, Je kent het wel. Zeker met het onstuimige herfstweer wat vaak ook werkt op onze binnenste is het goed om stil te staan bij de periode van het jaar waarin we zitten. Hoe heb je het afgelopen jaar beleefd? Ben je tevreden over wat je hebt kunnen laten zien? Ging het naar je zin in wat je van jezelf verwacht of wat je leidinggevenden en/of collega’s van je verwachten? Weet je dat eigenlijk wel?

Allemaal vragen die belangrijk zijn. En daarnaast heb je nog het meest kostbare: je geliefden om je heen. Heb je die voldoende aandacht/waardering kunnen geven? Zíe je elkaar nog? En dan zien in de zin van werkelijk zíen, bevragen en bevestigen als het moet? Voor iedereen is dit anders, ga je alleen door het leven, met zijn tweeën of met meer personen, Zoek altijd de balans in het geven en krijgen.

En als laatste het allerbelangrijkste, hoe is het met jou zelf van binnen? Zie en hoor je jezelf? Geef je jezelf voldoende aandacht? Neem je voldoende oplaadtijd voor jezelf? Je hebt tenslotte maar één zelf.. En het leven en de tijd met elkaar is kostbaar. Zorg er vooral voor dat je dat niet achteraf hoef te constateren, maar neem elke dag of week de tijd voor jezelf en daarin voor anderen. Dat lucht je hart, stelt je levenskoersen op tijd bij en het geeft je uiteindelijk rust. Rust in dat je weet dat wat er ook gebeurd je er door heen zal komen.

Trust the timing of your life!

Samen hierover sparren? klik hier even en voel je welkom.