Loopbaanadvies

Je haalde altijd veel voldoening uit  je werk; kreeg energie van de klussen die je had te doen. Maar nu merk je dat dat anders is. Je motivatie is weg, je doet je werk op de automatisch piloot. Misschien wordt het tijd voor iets (héél) anders…

Richting bepalen van je loopbaan, loopbaanadvies

loopbaanadvies - aarzel nooit om even rustig te gaan zitten en na te denkenLoopbaanadvies gaat over jezelf, over wie je bent, wat je kan, wat je wil en waar je dat zou willen doen: de focus ligt op jou. Je gaat ontdekken waar je vraag precies ligt, waaróm heb je nu twijfels, of voel je je onderschat, of zit je niet meer op je plaats, etc.

We kijken eerst wie jij als persoon bent, los van je opleidingen en ervaring. Hoe was je als kind, wat vond je toen leuk, wat deed je graag, met wie speelde je, etc.

Aangevuld met de door jou gewenste communicatiestijl, jouw inzicht in jezelf en je vermogen daarin te groeien. Het goed kijken naar jezelf (zelfanalyse) en zelfreflectie zijn belangrijke onderdelen. Immers, als je weet waarom je reageert zoals je reageert, dan kan je sturen.

Kern van het werken aan je houding is ‘reageer je vanuit de reflex of vanuit de reflectie’. In ons loopbaanadvies streven naar een bewust bekwame houding. Dat wil zeggen dat je vanuit een doordachte manier leert reageren en daarin verder kan groeien.

loopbaanadvies - hangbrug - een nieuwe richting of lastige routeAan het einde van deze fase (ongeveer 4-6 sessies) van jouw loopbaanadvies weet je wat je kan, wat je wilt, waar je het wil toepassen en wat je daar voor nodig hebt. Hoe langer deze fase duurt, hoe beter je de keuze ‘doorleeft’ en er meer tijd er is voor het werken aan b.v. je communicatie e.d.

Je kan ook een kort loopbaanadvies gesprek volgen van 1 sessie als je geen vraag hebt die een langere tijd en ontwikkeling nodig hebben. Vraag hier naar.

Als je heel wat anders wil dan waar je nu voor opgeleid bent, dan zetten we ons netwerk in om je in contact te brengen met mensen die werken in het door jou gewenste werkveld/functiegebied.

Het opleidingsadvies vormt een deel van het loopbaanadvies.

Opleiding

Een opleidingsadvies is een belangrijk onderdeel van het loopbaanadvies. De senioren onder ons zijn niet altijd gewend geweest zelf te sturen in opleiding en ontwikkeling, vaak was dat iets dat bij de werkgever lag waardoor er minder accent op zelfsturing lag of zelfontplooiing.

De zogenaamde POP(persoonlijk ontwikkelings plan)-gesprekken bestaan al lang, helaas zijn die gesprekken niet altijd met een manager of leidinggevende die ook verstand heeft (of kan hebben) van loopbaanadvies en mogelijke doorstroom door bepaalde opleiding of training. Of er is net een wisseling geweest van de leidinggevende en zijn de eerdere afspraken op een lager pitje komen te staan. Of ze zijn zelfs vervallen vanwege economische redenen. Zelf de opleiding bekostigen is nog niet zo’n ingeburgerde zaak.

Wij zorgen er voor dat we op de hoogte zijn van de kansen, waar is werk, in welke branche, in welk functiegebied en hoe kom je daar, welke opleiding/training is nodig.

Daarom vinden we het ook nodig en plezierig elke week bij een van de bedrijven in ons netwerk langs te gaan en te zorgen dat we up to date zijn voor de aansluiting van de medewerkers op de vacatures. Of dat we weten welke functiegebieden sterk uit gaan dunnen (bv financiële sector) of veranderen (zorg, onderwijs) en wat de nieuwe gewenste competenties zijn.

Berthie heeft mij geholpen weer duidelijk te krijgen waar mij passie ligt, waar ik goed in ben en het vertrouwen te vinden dat ik het kan. Niet alleen met testen en vragenlijsten maar juist ook door aandacht voor jou als persoon en de keuzes die je maakt, komt ze snel tot de kern. Kritische vragen met een gezonde dosis humor zetten je aan het denken en helpen je zaken helder te krijgen. Een professionele sparringspartner die ik van harte kan aanbevelen. Persoonlijk, oprechte interesse, en gewoon een hele hartelijke vrouw.
Eveline Coenen, Accountmanager International Students

Kennismakingsgesprek, intake

Het eerste contact, de intake is belangrijk en cruciaal. Daarom is dit eerste gesprek over jouw loopbaanadvies voor ons ook vrijblijvend om de druk er wat vanaf te halen en om goed te luisteren wat je van ons wilt.

Wij horen graag waaróm je bij ons aan tafel zit, wat je drijft en wat we specifiek voor je kunnen doen. Welke vraag, welk probleem kunnen we voor je oplossen om je doel te bereiken, dat is de rode draad. Wat we daarin van jou vragen is een goede motivatie, de nodige tijd, inspanningsbereidheid, een pro-actieve houding en dat je je open wil stellen om te willen leren. Wij doen dat ook!

Plan van aanpak, offerte

Binnen één week na de intake krijg je het plan van aanpak, oftewel de offerte. Het voorstel met daarin alle feitelijke onderdelen en afspraken die nodig zijn om het loopbaanadvies traject tot het gewenste resultaat te brengen.

Je kan kiezen voor een rapportage waarin de testen zijn opgenomen en de conclusie en het loopbaanadvies, of je kan er voor kiezen zelf mee te schrijven, dat scheelt in de prijs.

Je krijgt de offerte per mail. We vragen je of de offerte duidelijk is, of je nog zaken mist of i.d. Zodra er akkoord is, van jou en eventueel van je leidinggevende, gaan we starten jouw loopbaanadvies traject.

loopbaanadvies - de juiste stap op het juiste moment
Wil je meer weten over loopbaanadvies bij Van Hoek en Partners?

Voor meer informatie gebruik het contactformulier of vraag een:

 

Wij helpen je graag en ondersteunen je in je wens tot groei. Samen met ons zet je de juiste stap op het juiste moment. Of het nu gaat om outplacement, loopbaanadvies, coaching of een tweede spoortraject. Van Hoek en Partners kijkt naar hoe je er nu voorstaat en bepaalt vandaar uit samen met jou de stappen die nodig zijn.