(Loopbaan)coaching.

Je functioneert goed dacht je. Je functioneringsgesprekken zijn meestal prima, geen speciale opmerkingen van je leidinggevende en de beoordeling is wat het moet zijn.

Maar toch knaagt er iets, het voelt niet meer zoals het voelde, de druk is hoger of de sleur begint te komen en je gaat wel naar je werk, maar met enige tegenzin. Dat kan natuurlijk. Je wilt (nog) niet weg, want de collega’s zijn goede en leuke collega’s, of het bedrijf is interessant genoeg, of je ‘hoeft’ nog maar een paar jaar, etc.

Je krijgt als je niet oppast, zo her en der wat ruis op de lijn in je communicatie. Men gaat wat aan je merken en dat wil je niet. Je bent niet ziek, wil het ook niet worden. Je voelt dat je in vergaderingen niet echt meer mee doet, maar je ‘zit het keurig uit’.

Dat is een situatie die niet te lang moet duren en onderken dit zodra jij of anderen om je heen dit bij je opmerken.

Het volgende functioneringsgesprek.

De eerstvolgende keer dat je weer functioneringsgesprek hebt ga dan met vertrouwen het gesprek over je twijfels en vragen aan. Of als het nog lang duurt dat er een dergelijk gesprek komt, zorg dat je eerder aan tafel komt en neem er dan ook echt de tijd voor. Zet duidelijk op de agenda waar het gesprek wat jou betreft over gaat. De meeste werkgevers vinden het een positief punt als de medewerkers zelf met hun ontwikkelpunten op tafel komen, zowel op persoonlijk als ook op het professionele gebied. ‘persoonlijk leiderschap’, ‘zelfsturend vermogen’, ‘eigen verantwoordelijkheid nemen’, ‘pro-actieve houding’, ‘employability’: al deze termen gaan hier onder andere over. Anno ‘Nu’ ben je dit steeds meer aan jezelf verplicht. Wie komt anders voor je op? Vaak ben je al te laat als het door anderen opgemerkt wordt.

Maak een goed plan van tevoren: ‘wat wil ik bereiken, wat moet mijn leidinggevende weten over mijn vragen’, werk zoveel mogelijk met voorbeelden en wat zou jouw eigen voorstel zijn om het prettiger, werkzamer te maken voor beide kanten.

Ben je er uit gekomen en mag je met een loopbaancoach een paar sessies volgen? of, kom je er niet uit? Neem dan contact op en kom eens praten over de mogelijkheden.

 

Tijdens een onrustige periode op mijn werk was ik op zoek naar een coach voor een aantal persoonlijke leiderschapsvraagstukken. Via een collega die goede ervaringen had met van Hoek & Partners kwam ik terecht bij Jan-Paul Buijk. In het eerste prettige, onderzoekende gesprek legde hij feilloos de vinger op de zere plek. Niet zozeer had ik een coachingsvraag maar een loopbaanvraag. De begeleiding in mijn outplacement die ik afgelopen jaar heb ontvangen van Jan Paul was prettig, confronterend, professioneel maar bovenal waardevol.

Naast de praktische handvaten, zoals omgaan met linkedIn, jezelf presenteren, etc, heeft dit traject mij inzichten gegeven in welke werkomgeving bij mij past, op welke kennis en vaardigheden ik mag vertrouwen. En dat ik ook vertrouwen mag hebben ik de door mij gemaakte keuzes.

Ik ben anders, vrijer, naar werk gaan kijken en durf het aan om te kijken wat er op mijn pad komt. Hierdoor zit ik veel beter in mijn vel en heb ik nu een totaal andere invulling van mijn werkweek dan ik ooit had durven denken.

Inez
Berthie heeft mij geholpen weer duidelijk te krijgen waar mij passie ligt, waar ik goed in ben en het vertrouwen te vinden dat ik het kan. Niet alleen met testen en vragenlijsten maar juist ook door aandacht voor jou als persoon en de keuzes die je maakt, komt ze snel tot de kern. Kritische vragen met een gezonde dosis humor zetten je aan het denken en helpen je zaken helder te krijgen. Een professionele sparringspartner die ik van harte kan aanbevelen. Persoonlijk, oprechte interesse, en gewoon een hele hartelijke vrouw.
Eveline Coenen, Accountmanager International Students

Loopbaancoaching bij Van Hoek & Partners.

Wij kunnen je hier in helpen. We weten hoe spannend deze coaching kan zijn en we zullen er alles aan doen en je ondersteunen de doelen te halen.

Als eerste willen we graag dat je vertrouwen hebt in de samenwerking tussen de coach en jou (co-creatie).

In het vrijblijvende intakegesprek kan je daar over nadenken en al je vragen voorleggen. Ook worden in dit gesprek nagelopen hoe reëel de coachingdoelen vanuit de organisatie zijn: kan jij je daar ook in vinden en er achter staan of moet je wel?

De inhoud van het traject, de methodieken worden besproken en passend gemaakt. Na dat gesprek kan je aangeven of je voldoende vertrouwen hebt in de aanpak en het voorgestelde traject en chemie voelt met de coach.

3-gesprek

Bij een positief gevoel van beide kanten en een gezamenlijk gedragen doelstelling is de volgende stap een 3-gesprek met je leidinggevende of diegene die je coaching ondersteunt. Dit is nodig om vanuit een gezamenlijk gedragen standpunt te kunnen werken.

Is dit gedaan, dan kan het traject starten kan je werken aan je groei. Op persoonlijk en/of professioneel vlak.

Meestal duren de coachingsessies een 5 of 10 keer, het hangt af van de vraag en hoe veel tijd je hebt om het geleerde toe te passen.

Wij gebruiken veel voorbeelden uit de praktijk, aangedragen door jou zelf om de opbrengst zo groot mogelijk te maken op een praktisch wijze die je gelijk toe kan passen.

Nieuwsgierig of dit ook iets is voor jou?

Wil je meer weten over loopbaancoaching bij Van Hoek en Partners?

Voor meer informatie gebruik het contactformulier of vraag een:

Wij helpen je graag en ondersteunen je in je wens tot groei. Samen met ons zet je de juiste stap op het juiste moment. Of het nu gaat om outplacement, loopbaanadvies, coaching of een tweede spoortraject. Van Hoek en Partners kijkt naar hoe je er nu voorstaat en bepaalt vandaar uit samen met jou de stappen die nodig zijn.