Coachfinder, voor vragen over je werk en je leven.

In veel onderwerpen van media van afgelopen periode ging het over het feit dat er de laatste jaren veel wildgroei is ontstaan door het grote aantal coaches. Er staan bijvoorbeeld al zo’n 63.000 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Voor allerlei vragen natuurlijk. Helaas is de titel ‘coach’ net zo onbeschermd als psycholoog, mediator, adviseur, etc. Dat maakt het voor veel mensen die graag een goede coach zoeken erg lastig. Belangrijk is dan te beseffen waar je je coach nu precies voor wilt gebruiken.

Hoe vind je een goede coach?

Besef van tevoren goed wat je wil. Waar denk je vaak over na? Welke vraag van je is nu ten diepste de vraag waar je het graag over wilt hebben? Als je dat weet, dan ben je al veel dichter bij het vinden van een goede coach. Een goede coach is die persoon die jou verder kan helpen, waar je een goed gevoel (‘klik’) mee hebt, waar je van hebt gecontroleerd door goed door te vragen of hij/zij ook voldoende weet van jouw vraag, jouw issue. En het liefst met een brede algemene ontwikkeling en wat meer levenservaring om te kunnen relativeren waar nodig.

Hoe hebben wíj dat geregeld, een goede coach bieden?

Om onze professionaliteit en ook de kwaliteit te waarborgen zijn wij natuurlijk ook bij een aantal keurmerken aangesloten die op zijn minst letten op opleiding (hbo+), minimaal aantal jaren werkervaring, etc. We zaten al bij de NOLOC (wordt CMI), de ZBR-online voor de Hoge Scholen en andere. Een nieuw keurmerk waar we recent bij aangesloten zijn is de Coachfinder (van Pyschologie magazine). Een leuk initiatief om de lezers van het blad online en offline de keuze voor een coach gemakkelijker te maken. Leuk initiatief en goed voor ons. Wij bieden naast de loopbaancoaches ook levensloopcoaches die niet alleen met je willen praten, maar ook met je gaan wandelen of op een andere manier naar je vraagstukken laten kijken.
Deze aansluiting ast precies bij onze kern: carrière én levensloop. Voor coaches die passen bij het vinden van je nieuwe baan, voor het fijner werken in je huidige baan, of bv voor het zoeken van een volgende stap!