‘should I stay
or should I go’

Eindelijk; we bewegen weer!

De banenmarkt trekt aan, en dat werd hoog tijd. De afgelopen jaren hebben we ons met z’n allen vaak te veel gefocust op het warme gevoel dat de zekerheid van een vast contract ons geeft. Dat is weliswaar verstandig, maar ook jammer; waarden als ‘plezier’ en ‘voldoening’ verdwijnen als je niet oplet naar de achtergrond. Voordat je het je realiseert, spendeer je meerdere jaren op een werkplek die je eigenlijk nog maar weinig biedt.

Nu is het in de stillere momenten van de week of in de weekenden een prima tijd om met een frisse blik naar je eigen positie te kijken. Kijk eens opnieuw naar je baan. Haal je nog steeds het beste uit jezelf in deze baan? Wat zijn eigenlijk jouw doelen? Hoe zwaar weegt de veiligheid van je contract op tegen het durven kiezen voor een leuke baan die werkelijk bij je past?

Van Hoek & Partners vindt samen met jou wat voor jou werkt en hoe jij daar kan komen. Wil jij eens peilen hoe jouw loopbaan er óók uit kan zien? Mail ons en wij vinden samen de opties die jij nog niet had bedacht.

Genoeg ruimte?

Sleur is de belangrijkste reden om van baan te wisselen. Zo blijkt uit onderzoek onder een groep van 200 HR-medewerkers. Werknemers vertrekken sneller wanneer zij geen mogelijkheid tot groei zien. Zie jij nog voldoende ruimte tot ontwikkeling binnen je job? 

Steentje bijdragen

Meer ruimte op de banenmarkt betekent meer creativiteit van werkgevers die je aanmoedigen tot doorstroom. Zo werkt een bank bijvoorbeeld met het Actief Mobiel-programma: met een budget op zak, pro-actief zoeken naar andere passende functies. 

Wij hebben afgelopen jaar al een flink aantal medewerkers met veel liefde en met krachtige ondersteuning op weg kunnen helpen naar een nieuwe baan of nieuwe richting.

Interessant?
Alles is bespreekbaar.

Nieuwe blik

Begin 2017, weer opgestart. Feestdagen? ehhh…
Al weer aardig weggezakt. Weer in het werk, Nog nagedacht over de vraag: ‘Waar wil je over een jaar in werk en leven zijn?’

Lees eens rustig deze Carrière Post en laat je inspireren door antwoord te krijgen op bovenstaande vraag! 
En kom vooral gewoon eens langs voor een kopje koffie en laat horen waar je over na zit te denken.

Berthie van Hoek | Jan Paul Buijk | Madelon Hofsteenge | Judith van Leeuwen