Er is leven na de Rabobank

“Op 19-jarige leeftijd begon ik bij de bank. De Rabobank gaf mij van begin tot eind alle ruimte om mezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Ik had veel plezier in mijn werk. Mijn beoordelingen waren altijd goed en ook de klanten toonden zich tevreden. Mijn collega’s voelden als familie.

In de loop der jaren veranderde er veel binnen de bankwereld: banen verdwenen waardoor er veel onrust ontstond. Je hoopt natuurlijk dat de ontslagrondes aan jou voorbijgaan, maar na 32 jaar viel ook voor mij het doek. Dat voelde dubbel omdat je je aan de ene kant persoonlijk aan de kant gezet voelt, maar aan de andere kant biedt het ook weer nieuwe kansen.

Mijn grootste angst was mijn leeftijd

In diezelfde periode kon ik gebruikmaken van een loopbaanadvies en zodoende belandde ik bij Jan-Paul Buijk (van Hoek & Partners) aan tafel. Mijn verhaal met hem te kunnen delen was de eerste winst en ik merkte daardoor ook hoe strijdbaar ik was: er is nog leven na de Rabobank! Tijdens de coachingsessies werd ik mij opnieuw bewust van mijn kwaliteiten en eigenschappen. Door de gesprekken ontdekte ik ook waar mijn interesse in werk ligt. Mijn grootste angst was mijn leeftijd: als 50- plusser denk je dat er niemand op je zit te wachten. Die angst werd door Jan Paul meteen overboord gegooid en we gingen direct ook heel praktisch aan de slag met het aanmaken van een profiel op LinkedIn, het opstellen van mijn cv en tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief –dingen die ik na 30 jaar Rabobank nog nooit eerder had gedaan.

Mijn zoon zei in die periode weleens tegen mij: ‘Nu moet je wel’. En daarin had hij gelijk, want hoe comfortabel je werk na zo’n lange tijd ook kan voelen, je kunt er ook in vastdraaien. Door mijn ontslag kreeg ik een nieuwe kans. En zo ben ik ook het loopbaantraject ingegaan. En niet zonder resultaat, want binnen twee maanden had ik een nieuwe baan.

Mijn nieuwe werkgever vindt mijn leeftijd geen probleem. Die jarenlange ervaring komt daar juist uitstekend van pas en het voelt als een prima vervolg op mijn carrière bij de Rabobank.

Als ik een tip mag geven aan iedereen die na ontslag gaat solliciteren: neem eerst de tijd om te kijken wie je bent en wat je kwaliteiten zijn. Bij voorkeur met goede loopbaanadviseurs. Vervolgens kun je door sollicitatiegesprekken bedrijven met elkaar vergelijken en ontdek je welke cultuur het best bij je past. Neem die baan niet omdat het moet, maar omdat het goed voelt. Je werk moet je tenslotte energie geven!”