Veranderen van baan nadat je 60 bent geworden, dat kan zeker

Dat veranderen van baan en je zelf ontwikkelen altijd kan, zelfs nadat je 60 bent, heb ik van huis uit mee gekregen. Mijn moeder ging op haar 80e nog naar Engelse les. Ik heb het goede voorbeeld gekregen, dat zeker. Ik was eind vijftig toen mijn baan bij een zorginstelling door reorganisatie op het spel stond. Het was zeker niet de eerste keer dat ik begon na te denken over mijn toekomst. Ik wilde eigenlijk al jaren wat anders, want ik voelde dat ik meer in mijn mars had. Maar mijn privéomstandigheden waren er eerder niet naar, dus bleef ik zitten waar ik zat. Het was dus eigenlijk een mooie kans om op zoek te gaan naar iets nieuws.

Wat en wie heeft me geholpen?

Zo kwam ik bij Berthie terecht. Al snel werd het outplacement onderbroken doordat ik ernstig ziek werd, maar na een jaar keerde ik bij haar terug. We gingen aan de slag met het kwaliteiten en kansen-onderzoek, en daar kwam toch iets anders uit dan ik had gedacht: praktijkondersteuner huisartsen ggz. Ik besloot de post-hbo opleiding te gaan volgen, en sinds afgelopen zomer heb ik een nieuwe baan. Ik ga nu vrolijk naar mijn werk en kom vrolijk thuis!

Berthie is een prettig persoon, ze is kundig en neemt de tijd. Ze had ook aandacht voor mijn privésituatie. Dat verraste me in eerste instantie: ik kwam immers toch voor mijn werk? Maar het was fijn om ook daarover met haar te praten. Hoe je je voelt heeft invloed op alles. Ze hielp me in een ingewikkelde zoektocht en ondersteunde mij waar ik nog twijfelde. ‘Je kunt het’, zei ze regelmatig tegen me. Door haar kennis van het werkveld en haar netwerk kwamen we samen deze functie op het spoor. Daar was ik in mijn eentje nooit opgekomen.

 

En nu?

In mijn nieuwe baan kan ik mijn potentie aanspreken, dat is precies wat ik wilde. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en dat kan ik nu allemaal goed gebruiken, dat voelt geweldig.
Ik gun het iedereen. Het is gewoon nog de moeite waard. Waarom wil je blijven zitten waar je zit, omdat werken nu eenmaal moet. Dan graag op een manier die bij je past. Als ik toch nog 5 jaar moet werken, laat ik het dan vooral leuk maken!