Regie in eigen carrière weer de norm? We zien steeds vaker in onze loopbaanadvies praktijk dat steeds meer mensen vrijwillig besluiten te vertrekken naar een andere baan. Er zit in veel branches voldoende beweging in functies en mogelijkheden. Gisteren ook weer, een mannelijke deelnemer was het zat. Na jarenlang zich vooral sterk ingezet te hebben en de gewenste professionaliteit in zijn functie te hebben geleverd, ging het schuren. Hij kreeg voor zijn gevoel niet voldoende credits voor zijn bijdrage en liep tegen zichzelf op, zat niet goed in zijn vel. Werd minder alert en merkte dat hij ongeïnteresseerd en wat cynisch werd. Gelukkig voor hem waren er mensen in zijn omgeving die dit ook zagen en hem wezen op het feit dat hij niet echt meer blij thuis kwam. Daarnaast dat hij weinig interesse meer toonde in de dingen die óók gebeurden in zijn omgeving. Hij heeft geluisterd, gezocht naar een goede loopbaancoach en kwam bij ons terecht. Na een aantal verhelderende gesprekken heeft hij gekozen en wel voor zichzelf.

Hij is gaan praten met zijn leidinggevende en heeft in goed overleg gunstige voorwaarden kunnen bedingen in een vaststellingsovereenkomst met een redelijke transitievergoeding voor outplacement en voor een deel opleiding. Missie geslaagd.

Het is in deze arbeidsmarkt gelukkig weer gemakkelijker om stappen te maken, gebruik dat ook en onderzoek waar je blij van wordt! Er zijn altijd meer kansen dan je denkt.

Pak de vakantietijd om hier eens over na te denken want een andere omgeving met andere mensen helpen vaak om eens een goed te onderzoeken of je nog blíj bent met wat je doet.

Is je antwoord niet uit het diepst van je hart ‘ja’? Laat ons dan eens mee kijken naar jouw mogelijkheden. Vrijblijvend en gericht op weer een vrij en fijn gevoel in je werk!