Dag van de vrouw?!

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Veel wordt er over geschreven en eerlijk gezegd, daar hou ik wel van. Ik vind het een goede dag om eens stil te staan bij alles wat van en voor de vrouw belangrijk is. Vanuit mijn oogpunt, carrière en levensloop, is het ook een actueel punt. Zelfs de coachingkalender had er een item over vandaag. Dat ging eigenlijk over het verschil in salarissen tussen mannen en vrouwen, dat dat relatief gezien mee valt. In die zin dat je het aantal uren wat de vrouw dan heeft gewerkt naast het aantal uren moet leggen van de man. Dan valt het nog wel mee…

Menen we dit nu echt?

Dat het mee valt, dat relatieve verschil in salaris? Als je de cv’s ziet en die maak ik vaak met vrouwen in de loopbaancoaching, zit er vaak een ‘gat’ in. Van uit de tijd dat er heel zinvol thuis werd gewerkt door kinderen te baren, voor ons allemaal heel zinvol ;), ze op te voeden tot een bepaalde leeftijd en dan weer terug te keren op de betaalde arbeidsmarkt. Ondertussen blijven de kindereen nog wel even een significante aandacht vragen naast het werken buiten de deur. Wie nu zegt dat die periode thuis met geen betaalde of minder betaalde uren geen werkervaring is, die snapt het niet helemaal. Zeker niet gezien het feit dat vrijwilligerswerk wél gezien wordt als plausibele werkervaring, moeten we er van af het thuis kinderen krijgen, ze opvoeden en daar tijd in steken, als géén zinvolle werkervaring wordt gezien.

Wat dan wel?

Hoe dit wel te zien, is de vrouwen te vragen wát er er aan ervaring is opgedaan. Dan zal je nog versteld staan op welke gebieden qua levenservaring, incasseringsvermogen, managementinzicht, mensgerichtheid, flexibiliteit, stressbestendigheid, communicatievermogen en time-management, etc. bijzonder goed ontwikkeld zijn.

Ook eens kijken naar je cv?

klik hier voor een kopje koffie of een heerlijke thee.