Gratis loopbaanadvies voor als je praktisch opgeleid bent.

Ga je elke dag met plezier naar je werk? Word je nog uitgedaagd in je huidige baan? Of droom je juist van een andere baan waarbij je liever iets totaal anders gaat doen? Heb je nog voldoende plezier in je werk? Wij helpen je om antwoord te geven op deze en andere werk gerelateerde vragen. Is je hoogst genoten opleiding Mbo niveau 2, dan kan je nu een gratis loopbaanadvies krijgen. Via het door de overheid gesubsidieerde STAP ontwikkeladvies.

 Wat is een ontwikkeladvies 2022?

Het ontwikkeladvies komt voort uit STAP, STimulans Arbeidsmarkt Positie. Het is een subsidieregeling waarmee de overheid mensen helpt die zich willen ontwikkelen om hun positie op de Nederlandse arbeidsmarkt te verbeteren. Naast de subsidieregeling voor om- of bijscholing, het zogenoemde STAP-budget, is er nu een tweede regeling in het leven geroepen: het STAP ontwikkeladvies. Voor dit gratis loopbaanadvies wordt door minister Van Gennip van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een subsidiebedrag van 12 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het STAP ontwikkeladvies is speciaal in het leven geroepen voor iedereen met een diploma Mbo 2 als hoogste opleiding. De overheid heeft onderzocht dat het er op lijkt dat deze groep weinig bijschoolt, weinig scholingsmogelijkheden heeft of het meeste baat heeft bij scholing.

   

Voor welke mensen is het bedoeld?

Ben je tussen de 18 en 66 jaar? Is je hoogst genoten opleiding MBO niveau 2? Of heb je je opleiding niet afgemaakt in het MBO? Of had je na vroeger de MAVO of nu het VMBO geen zin meer in leren en ben je direct aan het werk gegaan? Heb je daar nu achteraf toch wat spijt van? Of heb je de kriebels dat je méér kan dan je nu mag of kan laten zien? Dan kan je vanaf april het gratis loopbaanadvies aanvragen. Het advies helpt je bij de oriëntatie op een kansrijke volgende stap en helpt je bij het in kaart brengen van je arbeidsmarktpositie. Het STAP ontwikkeladvies helpt je ook, als je dat wilt om te onderzoeken welke opleiding voor jou geschikt is en een eventuele aanvraag van het STAP-budget. Je krijgt namelijk ook € 1.000,- subsidie voor een om- of bijscholing die jouw helpt in je volgende stap. De aanvraag van STAP-budget na een afgerond ontwikkeladviestraject is geen voorwaarde. Alleen als jij dat wil en het in jouw plan past. Het uitgangspunt is uitsluitend dat het ondersteunend moet zijn.

Wanneer kun je het gratis ontwikkeladvies aanvragen?

Vanaf 1 april het gratis ontwikkeladvies aanvragen. Lijkt je het wel wat om eens samen met ons naar jouw loopbaan te kijken? Meld je vooral nu al aan zodat we na een telefonische intake kunnen bespreken of het wat voor je is.

Dat kan via het contactformulier op onze website. Vul daar je gegevens in en zet bij het onderwerp ‘STAP ontwikkeladvies 2022’. Van vorige ontwikkeladviezen is bekend dat ze snel weg zijn, bij twijfel bel ons dan gerust eerst. Ons nummer is 06-13445398.

Tot ziens!