Teamcoaching


Verandert een team in een ‘winning team’

Je bent lid van een team, maar het team functioneert niet naar behoren. De redenen kunnen verschillend zijn.
iFLOWER-previewDe communicatie verloopt stroef, de samenwerking is niet efficiënt en onderling is er soms weinig begrip voor elkaar.
Heel vervelend, want jij lijdt eronder, maar ook het team en je werkgever. Ook kan het zijn dat je vérder wilt met je team, je doet het goed samen maar bent in een impasse geraakt met elkaar.


Wij zijn geen lid van het team. Wij zijn onafhankelijk en durven de vinger op de zere plek te leggen. Op die manier krijgen we jouw team weer aan de praat en tillen we jullie naar een hoger niveau.

Leer je collega’s beter kennen


Het wordt tijd dat jullie stoppen over elkaar te praten en beginnen met elkaar te praten. Tijdens teamcoaching krijg je die gelegenheid en kun je elkaar beter leren kennen. Elkaar vragen stellen die je nog nooit hebt gesteld, zoals: hoelang blijf je dit werk nog doen? Tot aan je pensioen? Wanneer heb je voor het laatst….
 

img_coachingBespreek wat je dwars zit

Vanuit vooraf gestelde vragen gaan we naar de huidige situatie. Dingen die hinderen, die sluimeren komen op tafel, zoals eindeloos vergaderen, het versturen van onnodig veel e-mails (lees: cc’s), het leveren van gebrekkige prestaties of elkaar niet de bal toespelen. Tijdens dit gesprek kan een conflict ontstaan, maar onthoud: conflicten leveren nieuwe inzichten op en helpen jullie om te groeien.

Bij nagenoeg elke teamcoaching ontstaat er een moment van ‘samen’, of ‘zij-aan-zij’.

Wat is onze rol? Wij regisseren teamcoaching. Wij maken inzichtelijk waar jullie staan, waar jullie naartoe willen en zorgen ervoor dat je naar huis gaat met concrete afspraken.

Berthie van Hoek heeft onze teamdag mede tot een succes gemaakt. Ze heeft oog voor de verschillende karakters van mensen en hun optimale bijdrage aan het team. Ze weet de juiste vragen te stellen, de aandacht goed te verdelen en op het juiste moment te interveniëren. Prima balans in het aansturen als coach en het laten groeien van de deelnemers in hun eigen en hun gezamenlijke rollen en verantwoordelijkheden.
Wim Lalleman, Hoofd afdeling Financiën en Administratie divisie Grond en Gebouwen at Staatsbosbeheer

Wil je meer weten over teamcoaching?

Vul het contactformulier in voor meer informatie of vraag vrijblijvend een intakegesprek aan.

Wij helpen je graag en ondersteunen je in je wens om te groeien. Samen met ons zet je de juiste stap op het juiste moment. Of het nu gaat om outplacement, loopbaanadvies, teamcoaching of een tweede spoortraject. Van Hoek en Partners kijkt naar hoe je er nu voorstaat en bepalen samen met jou de stappen die nodig zijn.