Dit artikel is nummer 4 van 7 artikelen over Outplacement - onderwerpen

Met betrekking tot je presentatie zijn twee zaken belangrijk: uiterlijk en innerlijk moeten congruent zijn, met elkaar in overeenstemming. Dat kan ver gaan in een traject bij ons. Als bijvoorbeeld je uiterlijk niet aansluit bij je wensen en je wil dat wel graag, dan focussen we ons daar op. Zo nodig gaan we met je mee naar een kledingwinkel en laten je het verschil in mogelijkheden en daardoor in je uitstraling zien.

Presentatie is ook: hoe zeg je de dingen op de juiste manier. Hoe houd je zowel rekening met jezelf als met de mensen met wie je spreekt. Hoe ga je om met mensen waar je moeite mee hebt, hoe moet je houding zijn in het gesprek, etc.

Wij kijken met jou naar jouw kracht en waar jouw ontwikkelpunten zitten. We gebruiken hiervoor vaak een camera waarmee we een korte opname maken en zo enige inzicht hebben hoe jij je kan gedragen in een netwerk- of sollicitatiegesprek. Dat is soms confronterend en lastig, maar ook zeer verhelderend en het werkt zeer effectief..

We versterken je presentatie door o.a. je stijlflexibiliteit te vergroten, door een communicatietraining. Op maat, specifiek voor jou.

Andere artikelen uit deze serie:<< III – NetwerkenV – Solliciteren anno nu >>