Dit artikel is nummer 2 van 7 artikelen over Outplacement - onderwerpen

Outplacement begint met de fase Loopbaanadvies, dat is intern gericht, op jou gefocussed, wie jij bent, wat jij wil en waar je dat zou willen doen. Aangevuld met jouw gewenste communicatiestijl, jouw inzicht in jezelf en je vermogen daarin te groeien. Zelfanalyse en zelfreflectie zijn belangrijke onderdelen. Immers, als je weet waarom je reageert zoals je reageert, dan kan je sturen.

Kern van het werken aan je houding is ‘reageer je vanuit de reflex of vanuit de reflectie’. We streven naar een bewust bekwame houding. Dat wil zeggen dat je vanuit een doordachte manier leert reageren en daarin verder kan groeien.

Aan het einde van de Loopbaanadvies fase weet je wat je kan, wat je wilt, waar je het wil toepassen en wat je daar voor nodig hebt. Hoe langer deze fase duurt, hoe meer tijd er is voor het werken aan je communicatie e.d. door coaching.

Als je heel wat anders wil dat waar je voor opgeleid bent, dan zetten we ons netwerk in om je in contact te brengen met mensen die werken in het door jou gewenste werkveld/functiegebied.

Andere artikelen uit deze serie:<< I – Kennismakingsgesprek, intakeIII – Netwerken >>