Verbetertrajecten – Van Hoek & Partners Carrière en Levensloop2018-02-23T11:05:45+00:00

Verbetertrajecten.

Je functioneert goed, dacht je. Je functioneringsgesprekken zijn meestal prima, geen speciale opmerkingen van je leidinggevende en de beoordeling is wat het moet zijn.

Dan komt er een verandering. Een nieuwe manager, andere collega’s, andere systemen,  klantgericht werken, of toch weer aanbodgericht, zelfsturende teams, proactief moeten zijn, persoonlijk leiderschap tonen, andere managementstijl gewenst, etc.

Je denkt ik ga gewoon door en doe wat ik verwacht te moeten doen, ik pas me gewoon aan aan dat wat gevraagd wordt en dan zal het goed zijn. 

Het volgende functioneringsgesprek..

De eerstvolgende keer dat je weer een gesprek hebt over hoe je functioneert in je vak en wie je hierin bent als persoon ga je weer vol goede moed en met vertrouwen het gesprek aan.

Blijkt dan, dat je iets over het hoofd hebt gezien. Een zorgelijk gezicht tegenover je, woorden die niet lijken te kloppen met wat je wil horen, maar bovenal: het is niet goed.

Je krijgt een aantal punten te horen die ‘anders’ moeten, aangepast, meer zoals ‘bedoeld’, communicatief beter, meer stijlflexibiliteit, beter leren aanpassen aan het team, of ‘gewoon’ iets doen aan je profileren, het zichtbaar zijn of het politieke spel beter spelen.

Ok dan.. het woord ‘verbetertraject’ of coach valt.

Verbetertraject

Dit is een ander woord, zelfs een juridische term die wordt gebruikt om een medewerker een kans te geven binnen een afgesproken tijd zich te ‘verbeteren’.

Er worden eerst de beoogde coachingdoelen met je afgesproken en er wordt een coach ingeschakeld. Een loopbaancoach. De inzet van een verbetertraject valt onder dossiervorming. Op zich niets mis mee, het kan ook positief en in je voordeel werken.

Lukt het je echter niet in de eindevaluatie te laten zien dat de doelen zijn behaald, dan is de kans groot dat je contract niet wordt verlengd, of dat er een andere plaats voor je wordt gezocht, of als dat niet mogelijk is, je een ontslagprocedure in gaat. 

Berthie heeft mij geholpen weer duidelijk te krijgen waar mij passie ligt, waar ik goed in ben en het vertrouwen te vinden dat ik het kan. Niet alleen met testen en vragenlijsten maar juist ook door aandacht voor jou als persoon en de keuzes die je maakt, komt ze snel tot de kern. Kritische vragen met een gezonde dosis humor zetten je aan het denken en helpen je zaken helder te krijgen. Een professionele sparringspartner die ik van harte kan aanbevelen. Persoonlijk, oprechte interesse, en gewoon een hele hartelijke vrouw.
Eveline Coenen, Accountmanager International Students

Loopbaancoaching bij Van Hoek & Partners.

Wij kunnen je hier in helpen. We weten hoe spannend deze coaching kan zijn en we zullen er alles aan doen en je ondersteunen de doelen te halen.

Als eerste willen we graag dat je vertrouwen hebt in de samenwerking tussen de coach en jou (co-creatie).

In het vrijblijvende intakegesprek kan je daar over nadenken en al je vragen voorleggen. Ook worden in dit gesprek nagelopen hoe reëel de coachingdoelen vanuit de organisatie zijn: kan jij je daar ook in vinden en er achter staan of moet je wel?

De inhoud van het traject, de methodieken worden besproken en passend gemaakt. Na dat gesprek kan je aangeven of je voldoende vertrouwen hebt in de aanpak en het voorgestelde traject en chemie voelt met de coach.

3-gesprek

Bij een positief gevoel van beide kanten en een gezamenlijk gedragen doelstelling is de volgende stap een 3-gesprek met je leidinggevende of diegene die je coaching ondersteunt. Dit is nodig om vanuit een gezamenlijk gedragen standpunt te kunnen werken.

Is dit gedaan, dan kan het traject starten kan je werken aan je groei. Op persoonlijk en/of professioneel vlak.

Meestal duren de coachingsessies een 5 of 10 keer, het hangt af van de vraag en hoe veel tijd je hebt om het geleerde toe te passen.

Wij gebruiken veel voorbeelden uit de praktijk, aangedragen door jou zelf om de opbrengst zo groot mogelijk te maken op een praktisch wijze die je gelijk toe kan passen.

Nieuwsgierig of dit ook iets is voor jou?

Wil je meer weten over loopbaancoaching bij Van Hoek en Partners?

Voor meer informatie gebruik het contactformulier of vraag een:

Wij helpen je graag en ondersteunen je in je wens tot groei. Samen met ons zet je de juiste stap op het juiste moment. Of het nu gaat om outplacement, loopbaanadvies, coaching of een tweede spoortraject. Van Hoek en Partners kijkt naar hoe je er nu voorstaat en bepaalt vandaar uit samen met jou de stappen die nodig zijn.