Wil je mobiliteit en langdurige inzet bevorderen en weet je niet goed hoe?

De overheid heeft een mooi idee uitgewerkt om de mobiliteit van alle werkende 45+ medewerkers kosteloos te bevorderen. Met als doel ze ondersteuning te geven om de jaren voor het pensioen eens goed te overdenken.

Herken je deze vragen?

Geef je leiding aan medewerkers 45+ en vind je het lastig om ‘beweging’ in deze medewerkers te krijgen? Of zie je dat de werkdruk verhoogt en wil je dit op de juiste manier aan kaarten? Hoe kijk je aan tegen je 45+ medewerkers? Heb je wel gehoord van het gratis ontwikkeladvies en wil je tips om dit aan te kaarten bij je medewerkers? Of leven er andere vragen rondom je 45+medewerkers?

In één dagdeel (3 uur) leren wij je hoe op een goede, verantwoorde wijze anders  om te gaan in de loopbaangesprekken met je 45+medewerkers. De onderwerpen gaan o.a. over:

  • Het voordeel van de leidinggevende en zijn organisatie bij het ondersteunen van de werknemer in zijn deelname aan een (gratis) ontwikkeladviestraject.
  • Uitleg van het ontwikkeladvies 45+.
  • Welke mogelijkheden er zijn voor een vervolgtraject qua ondersteuning.
  • Wat de medewerker mag verwachten van de leidinggevende.
  • Algemene belemmeringen die werkenden kunnen hebben of ervaren en hoe daar mee om te gaan.
  • Welke belemmeringen en projecties (vooroordelen) een leidinggevende kan hebben die een eventueel vervolgtraject in de weg kan zitten en hoe daar mee om te gaan.
  • De ontwikkelingen binnen de branche en de arbeidsmarkt, zodat de leidinggevende de medewerker kan informeren.
  • Gesprekstechnieken en vaardigheden om je medewerkers te kunnen begeleiden in het zetten van vervolgstappen na een ontwikkeladvies.

Wat vraagt het van jou?

In éen dagdeel leren wij je hoe op een goede, verantwoorde wijze anders mee om te gaan in de gesprekken die je voert met je 45+medewerkers. We helpen je in een maatwerkplan ze te stimuleren een ontwikkeladvies (loopbaanadvies) te gaan volgen, zodat de mobiliteit op gang komt. En het mooie is, de overheid subsidieert. Dus het drukt niet op je begroting, het is op korte termijn tijd investeren en er op langer termijn plezier van hebben.

De training kan individueel of vanaf twee personen, of incompany, met meerdere tegelijk.

Neem vooral contact op zodat we je kunnen helpen vanuit onze expertise hoe jouw medewerkers zo te benaderen dat ze in beweging komen.

Vraag via het contactformulier om vrijblijvende informatie. Tot ziens!