Hoe ga jij 2022 in? | Hou je het nog vol?

Deze Carrière Post gaat over de balans in je werk en je privéleven. Vlak voor de kerst zijn we weer even stilgezet in wat we zouden willen, de meesten werken weer vanuit huis. Het is nu eenmaal zo, maar dat betekent niet dat het gemakkelijk is.

Wat betekende dit jaar voor mij?

Ik merk dat mijn flexibiliteit en aanpassingsvermogen in deze tijd behoorlijk getoetst wordt. Het is een wat vreemd jaar geweest. Tot aan de zomer was het heel druk, veel mensen die graag na wilden denken over hun werk of een coaching behoefte hadden. In de zomer en direct na de zomer was het ineens heel rustig, totdat weer in het najaar erg druk werd. Een totaal ander jaar dan voorgaande jaren. En hoe dat komt? Geen idee!

Welke balans.

Voor mij heeft het betekent dat ik me in de rustige tijd echt moest bezinnen hoe me aan te passen aan deze tijd. Wat vraagt de markt nu en hoe doen we dat.  Wat heb ik zelf eigenlijk nodig? Ik werd erg onrustig. Want tenslotte gaat het over mijn inkomen. En ook ineens veel meer privé-tijd hebben, dat was erg wennen. Afkicken van de hoge dosis adrenaline door de hoge werkdruk en weer toewerken naar de normale drukte. Hoezo balans? Ongemerkt kan er ruimte voor enige angst ontstaan in die zin van ‘gaat dit wel goed?’. Voor anderen kan ik hierin heel veel betekenen en hen hierin coachen. Maar nu voor mezelf.

Hoe dan?

Het vinden van een gezonder evenwicht in werk en leven is me gelukt door een aantal dingen goed op een rijtje te krijgen wat écht belangrijk is en hoe daarnaartoe te werken. Bijvoorbeeld door te weten waar ik zélf blij van word (o.a. doelen bereiken, lekker prutsen in de tuin, nieuwe contacten aan gaan). Wat doe ik eigenlijk thuis wat níet met mijn werk te maken heeft (vrij weinig eigenlijk, hmmm.. kostwinner). Wat is mijn relatie met geld? (oei..) en beweeg ik wel genoeg (ehhh…) En als laatste ook door vast te stellen welke taken in mijn werk me echte voldoening geven (coachen en ondernemen!) en wat niet (administratieve dingen, boekhouding, de techniek achter de ict-programma’s, webinars die zelden echt interessant zijn, overleggen die te lang duren, etc.).

Vast herkenbaar!

 

Onder het motto: ‘Het gras is groener waar je het water geeft’, hebben we iets fijns en gezonds bedacht.

Neem nu de balans-inspiratie Boost

Geen fysieke prik;), maar een energetische prikkel. Je krijgt in 3 sessies weer richting en grip op wat je werkelijk wilt door in een paar sessies te sparren over de lastige zaken voor jou van nu.

Gebruik nu januari en/of februari in opmaat naar het voorjaar om weer vast te stellen waar jij nu blij van wordt en wat jóu helpt in je balans in deze tijd!

Vraag hier meer info aan. Zet in het bericht: graag info balans-inspiratie Boost en we nemen contact met je op.

tip: gebruik zo mogelijk nog je persoonlijk ontwikkelbudget, heb je nog over van 2021?