Gratis 45+ ontwikkeladvies voor werkenden (uit de brochure van min. SWZ)

Herken je dit?

Je hebt het prima naar je zin op je werk: leuke collega’s, werk waar je goed in bent, geschikte werktijden en een salaris waar je tevreden mee bent. Kortom, een goede werkplek. Of, de werkdruk wordt hoger en ik vind dat lastig. Of, er is veel ziekte, wat zegt dat voor mij? Je wordt een jaartje ouder en de veranderingen op het werk blijven doorgaan. Denk je wel eens terug aan hoe het werk 10-15 jaar geleden was? Niet meer te vergelijken met nu! Vraag je je zich wel eens af hoe je huidige werk er over tien jaar uit zal zien en kan je je huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden of, bestaat het werk dan nog wel?  Zou je misschien niet iets heel anders willen en wat zijn dan de mogelijkheden? En welke stappen moet je dan nemen?

Wat is het ontwikkelplan nu precies?

Het Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken. Bent je vijfenveertig jaar of ouder en werkend, dan kan je gebruik maken van het Ontwikkeladvies. Je krijgt dan kosteloos persoonlijk en op maat gemaakt advies van een loopbaanadviseur. Tijdens een aantal gesprekken van in totaal minimaal vier uur, zullen je persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal staan. Na het volgen van het Ontwikkeltraject zal je een bruikbaar Ontwikkelplan hebben opgesteld dat je meer zicht geeft over wat de toekomst voor je kan brengen. Je zal een beter beeld hebben van wat je wil, kunt en wat de mogelijkheden zijn om te zorgen dat je prettig werkend je AOW-leeftijd kan bereiken.

Lezen hoe iemand het traject heeft ervaren?

Lees hier de ervaring van Cindy Doorn, officemanager, ze heeft bij ons het ontwikkeladvies 45+ enige tijd geleden gevolgd en kan je meer vertellen over wat het haar heeft gebracht. Samengevat vond ze het een cadeautje voor haarzelf.

Hoe werkt het en hoe zit het met mijn werkgever?

Deelname is vrijwillig en in een veilige, neutrale omgeving. Deelname aan het Ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat tijdens het Ontwikkeladvies wordt besproken, blijft een zaak tussen jou en de loopbaanadviseur. Je werkgever wordt dus niet geïnformeerd over je deelname en de resultaten van het Ontwikkeladvies. Je mag zelf weten of je dit later met je leidinggevende bespreekt of niet. Wat moet je doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies? Je hoeft eigenlijk heel weinig te doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies. De belangrijkste stap is dat je zelf een loopbaanadviseur zoekt die je een Ontwikkeladvies wil en mag geven. De aanvraag van de subsidie wordt door de loopbaanadviseur gedaan.

Interesse om te bespreken wat dit voor jou betekent? Geef je hier dan op, dan bellen we je snel terug.