Hoe goed pas je nog in je organisatie(cultuur)?

Dit is een vraag waar we allemaal aan gaan denken na een paar jaar van thuiswerken, hybridewerken of allerlei andere vormen van werk achter de rug hebben. Je hebt een langere tijd kunnen ervaren of je werkgever een voor jou fijne manier heeft kunnen vinden om je te ondersteunen in je werk. Hoe heeft je werkgever je gestimuleerd, gemotiveerd en geinspireerd? Als het goed is ben je daar tevreden over, of kan je er over praten en je beeld corrigeren.

Een beetje teleurgesteld in je werkgever?

We merken ook dat veel mensen er nu achter komen dat het niet of minder naar hun zin is gegaan. Dat ze teleurgesteld zijn over de gang van zaken en dat is erg jammer. Als er te weinig aandacht is geweest voor jouw aandeel, dat je je niet echt gezien hebt gevoeld of dat je je collega’s niet hebt (kunnen) zien, dat is een naar gevoel. Als we vooruit kijken is het te verwachten dat het werken van nu anders zal gaan. Veel bedrijven denken na hoe ze het hybride werken in willen gaan zetten en hebben vaak geen meer plek voor iedereen. Zie ook deze link wat gaat over het thuiswerken en wat werkgevers van plan zijn. Om jou meer inzicht te geven in welke werkomgeving je het beste tot je recht komt bieden we je de Quinn organisatieculturen-test aan, voor niets.

Hoe kan ik de Quinn-test invullen?

Ga naar de test in via deze LINK, het invullen duurt ongeveer een kwartier en nadat je de scores heb gedaan krijg je van ons een gratis respons over de uitleg en de betekenis. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur en kan op locatie of online. Jan-Paul Buijk is de expert van de Quinn-test en zal je veel nieuwe inzichten en/of bevestiging geven.

Hoe werkt het als ik de test heb gedaan?

Als je de test heb ingevuld en gescoord, vul dan het contactformulier in en meld in het bericht: ‘graag respons scores Quin-test’. We nemen dan contact met je op en plannen een afspraak.

Wees welkom!