45+ Ontwikkeladvies? Een cadeautje voor mezelf!

Afbeeldingsresultaat voor cindy doorn

Ik (Cindy Doorn, office manager) kan eigenlijk volmondig zeggen dat ik altijd erg leuke banen en werkgevers heb gehad. Veel geleerd, geïnvesteerd, meegemaakt en bijgeschaafd. Ik had een toekomstplaatje voor mezelf in gedachten en daar heb ik me aardig aan gehouden. En dan lees je ineens een berichtje op social media over een gratis 45+ ontwikkeladvies. Eerst gewoon wegklikken… geen aandacht aan besteden. Toch bleef het in m’n hoofd zitten. Een weekje later zag ik het bericht weer en omdat toeval niet bestaat, zei ik toen tegen mezelf: ‘dat is niet voor niets, dus lezen’. Boeiend! Met name de uitspraak over ‘regie hebben en houden over je eigen loopbaan’ sprak me aan, net als de vraag ‘hoe houd ik mezelf interessant voor de arbeidsmarkt tot aan mijn pensioenleeftijd’.

Zo had ik er nog nooit over nagedacht en was ik er niet op die manier mee bezig geweest. En als je net 50 bent geworden is het wellicht verstandig om dat wel te doen.Want de coach helpt je goed bij het opstellen van het plan van aanpak, maar de uitvoering ervan doe je zelf! Heerlijk om iemand aan de zijlijn te hebben die met je meekijkt en je bijstuurt of adviseert als dat nodig is.

Hoe heb ik mijn loopbaancoach gevonden?

Al zoekende (via Google) naar een goede loopbaanadviseur kwam ik uit bij Van Hoek & Partners in Zwolle. Zij hadden op hun website een heldere uitleg over de subsidieregeling voor loopbaanadvies en boden vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek. Belangrijk, want om dit aan te kunnen gaan wilde ik met iemand aan de slag die ik kan vertrouwen en waarbij ik me prettig en veilig voel. Want, zoals bij mij bleek, ben je in zo’n eerste gesprek al heel snel in je persoonlijkheid en kwaliteiten (en zwakke plekken!) aan het roeren. En dat was ook precies wat ik wilde. Ik was verrast te ervaren dat na het eerste gesprek de basis er lag voor het ontwikkeladvies en ik naar huis ging met een aantal doelen die ik mezelf wilde stellen en verbeterpunten waar ik aan wilde werken. In totaal hebben er 4 gesprekken van een uur plaatsgevonden, met steeds een aantal weken ertussen. In die tijd kun je alles wat er besproken is even laten bezinken om vervolgens in actie te komen.

Wat heb ik er aan gehad?

Ik heb uiteindelijk een mooi ontwikkelplan gemaakt, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds aan werk. En het heeft me ook al veel heeft gebracht: ik heb grote stappen gemaakt in focus houden op dat wat belangrijk is, beter prioriteren van werk, grenzen stellen en concrete stappen nemen in het doen van de opleiding die ik al heel lang wil doen. Ik adviseer iedereen die duurzaam de toekomst in wil, erover denkt of twijfelt: doe het! Het is een cadeautje voor jezelf!

 

Cindy Doorn